Izvor: Luftika.rs, 25.Nov.2020, 14:59

Maske u školama: Direktori saslušavani u policiji, postupak obustavljen

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu obustavilo je postupak protiv više od 300 direktora beogradskih osnovnih i srednjih škola, koji je pre nekoliko dana pokrenut po krivičnoj prijavi Sindikata zaposlenih u policiji.
Domaća javnost bila je šokirana ovim skandalom i apsurdom – da su direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama!
Podsetimo da se to odnosi na aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << period, odnosno sada u doba pandemije koronavirusa, kada je glavna i osnovna obaveza svih nas, pa tako i đaka i nastavnika, da u zatvorenom prostoru nosimo maske.
Prema rečima Vesne Vojvodić Mitrović iz Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” reč je o hitroj reakciji javnog tužioca na tužbu koju je podneo predsednik policijskog sindikata protiv direktora svih beogradskih škola.
U obrazloženju krivične prijave tako je naveden je apsurdan razlog, odnosno direktori su tuženi zato što su insistirali da učenici i zaposleni poštuju epidemiološke mere, i da u školama obavezno nose zaštitne maske.
Direktori škola saslušavani Nekoliko direktora škola čak je saslušano u policiji, kako bi navodi iz krivične prijave bili provereni, a u ceo slučaj uključilo se i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Tim povodom, prvi potpredsednik Vlade Srbije i resorni ministar, Branko Ružić, sastao se danas sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom Upravnog odbora Društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.
Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je “apsurdno da se pozivaju direktori škola na saslušanja zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa Kovid-19”.
Obustavljen postupak Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivičnoj prijavi.
– Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti – kazao je Ružić, a preneo Blic.
On je dodao da je jako zahvalan na posvećenosti svih zaposlenih u prosveti da se održi vaspitno-obrazovni sistem, kao i disciplina koja čini da škole ne budu mesto veće transmisije virusa.
Nedić i Bjelanović zahvalili su se u ime direktora i predsednici vlade i prvom potpredsedniku i ministru na razumevanju i razjašnjavanju nedoumice.
Antimaskeri su svoju borbu podigli na viši nivo i počeli da prete nastavnicima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od skandalozne i apsurdne tužbe protiv direktora škola, jer su "terali" đake u sred epidemije da nose maske, još šokantnije je ovo što je USLEDILO

Izvor: Blic, 25.Nov.2020

Od skandalozne vesti od juče, da je više od 300 direktora osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženo jer su sprovodili zakonski propisanu epidemiološku meru nošenja maski među decom i zaposlenima, skandaloznije je to da su se našli oni koji su to podržali čak imali još apsurdnije i brutalnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.