Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 12:10

Mask pretekao Gejtsa i postao druga najbogatija osoba na svetu

Američki preduzetnik Ilon Mask (49) pretekao je osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i postao je druga najbogatija osoba na planeti, sa bogatstvom od 127,9 milijardi dolara, prema Indeksu Bloomberg Billionaires.

Zahvaljujući rastu deonica električnog automobila Tesla za 6,5 odsto, Maskovo bogatstvo naraslo je u ponedeljak za 7,2 milijarde dolara u jednom danu na ukupno 127,9 milijardi dolara.

Od početka godine, bogatstvo ovog preduzetnika i inovatora već je naraslo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za 100,3 milijarde dolara.

Bloomberg Billionaires Index svakog dana objavljuje popis najbogatijih ljudi.

Sa bogatstvom procenjenim na 182 milijarde dolara, vlasnik Amazona Džef Bezos na vrhu je spiska.

Bil Gejts je nedavno svoje bogatstvo povećao na 127,7 milijardi, a ono bi bilo i veće da nije donirao toliko mnogo novca, prenosi nemačka agencija dpa.

Liste najbogatijih ljudi, kao što je Blumbergova, koriste se procenama na temelju javno dostupnih informacija o stanju na berzama, nekretninama i drugim vrednosnim pokazateljima.

Na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, Mask je tek četvrti, sa bogatstvom od 110,5 milijardi dolara.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Elon Mask postao drugi najbogatiji čovek, prestigavši Bila Gejtsa

Izvor: Beta, 24.Nov.2020

Osnivač kompanija Tesla motors i Spejs eks (Space X) Ilon Mask prestigao je osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa na Blumbergovoj listi milijardera i postao drugi najbogatiji čovek na svetu.Mask je u januaru bio na 35. mestu, a pre samo nedelju dana Mask je pretekao osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.