Maribor podržao kandidaturu Novog Sada za prestonicu kulture

Izvor: Novine novosadske, 27.Okt.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maribor podržao kandidaturu Novog Sada za prestonicu kulture

novi-20sadMaribor pruža punu podršku kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2020. godine, što znači da bi se sledeće godine pred evropskim parlamentarcima našla i odluka da se Srbiji i Novom Sadu omogući učešće u projektima “Evropska prestonica kulture” vrednim i do 100 miliona evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << /> Čelnici “Maribora 2012″, kako se i zvanično zove evropska prestonica kulture, sada već nezavisna institucija, razgovarali su sa članovima novosadskog organizacionog odbora, Žankom Tomićem i Andrejom Bursaćem i preneli im da je “Maribor 2012″ već postigao velike rezultate, počev od povećanja turističke posete gradu za neverovatnih 92 odsto, a samim time i prihode grada, pa do uključivanja svih socijalnih struktura u projekat.
Jedan  program je čak uspeo da i fudbalske navijačke grupe na kreativan i konstruktivan način uključi u zajednički poduhvat građana i grada Maribora.
Delegacija Novog Sada se sastala i sa šeficom direktorata Evropske komisije za kulturu i obrazovanje En Brenč sa kojom su razgovarali o neophodnosti kandidature Novog Sada, ali i o odgovornosti koju ta kandidatura ima, pre svega za unapređenje kulturnog i turističkog menadžmenta u Srbiji, umrežavanje manifestacija, ali i o prihvatanju novih tendencija u kulturnoj politici Evropske unije.
RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.