Izvor: Radio 021, 29.Nov.2020, 19:07

Maradonin doktor osumnjičen za nemarno lečenje, policija pokrenula istragu

Leopoldo Luke, glavni doktor Maradoninog lekarskog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata.

Policija mu je upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti.

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje lekarski tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje.

Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine ćerke dovele u pitanje lekove koji su prepisani njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ocu. Maradonin advokat zatražio je hitno postupanje kako bi se utvrdilo da li su doktori uradili sve što su mogli.

Advokat se žalio da je hitnoj službi trebalo više od pola sata da stigne do kuće u kojoj je Maradona pretrpeo infarkt, ali se naknadno pokazalo kako im je trebalo samo 11 minuta.

Navodno su istražitelji saznali da je samo nekoliko dana pre smrti, a nakon teške operacije, Luke s Maradonom veslao. Sada im preti optužba za nemar pri staranju o pacijentu i potencijalna optužba za ubistvo iz nehata.

Dodatnu tajnovitost svemu dala je i medicinska sestra koja je u subotu priznala da je lagala i da ga zapravo nije obišla i proverila ujutro na dan smrti. Zbog toga se sumnja da je Maradona bio bez ikakvog lekarskog nadzora punih 12 sati uoči svoje smrti.

Kako bi zaštitila kompaniju u kojoj radi, a koja pruža kućnu njegu bolesnicima (Medidom), sestra je najpre rekla da je Maradona sam odbio pregled vitalnih znakova, ali je posle priznala da ga je jednostavno pustila da odmara.

Osim svega navedenog, postavlja se pitanje i zašto uz Maradonu nije bio specijalistički tim 24 sata dnevno, zašto u kući nije postojao defibrilator i da li je Maradona uopšte službeno otpušten iz klinike u kojoj mu je operisan mozak.

Podsetimo, Maradona je nakon operacije uklanjanja hematoma na mozgu pušten na kućno lečenje.

Autor: Index.hr, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Glavni Maradonin doktor pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata

Izvor: Luftika.rs, 30.Nov.2020, 11:24

Glavni doktor Maradoninog lekarskog tima, Leopoldo Luke, našao se pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata.. Policija je upala u njegovu kuću i kliniku kojom rukovodi i u narednim danima rasvetliće sve okolnosti fudbalerove smrti.. Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.