Makanova: Potrebno ozbiljno angažovanje oko medijskih zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makanova: Potrebno ozbiljno angažovanje oko medijskih zakona

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova izjavila je danas da je potrebno ozbiljno angažovanje na izmenama i dopunama zakona koji regulišu medijsku sferu.

Otvarajući seminar "Alternativni prihodi stanica" u Novom Sadu ona je rekla da će se Pokrajinski sekretarijat za informacije uvek zalagati za dobre zakone i njihovu primenu.

"Tranzicija je teška i u medijskoj oblasti. Stoga je potrebno iskorisiti trogodišnja iskustva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sagledati nedostatke", rekla je ona.

Prema njenim rečima, sledeće godine Sekretarijat će putem javnih konkursa potruditi da pomogne medijima da prezentuju kvalitetnije medijske sadržaje.

On je rekla da postoji i potreba za kvalitetnijom kadrovskom politikom u medijima, koju neko mora ozbiljno da rešava, a evidentni su i problemi sa stručnim kadrovima, profesionalcima, koje je potrebno rešavati sistematski.

"Pomoć medijima ogledaće se i kroz sufinansiranje zapošljavanja pripravnika. Svršenim studentima žurnalistike pomoći ćemo da nađu zaposlenje u medijima, kako bi dobili šansu i omogućili da ostanu u zemlji i razvijaju naš medijski prostor", rekla je Ana Tomanova Makanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.