Izvor: Radio 021, 04.Jun.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majić: Oglašavanje VSS pomalo kasni, ali je važan korak u borbi za integritet pravosuđa

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je danas da je oglašavanje Visokog saveta sudstva (VSS), kojim se osuđuju napadi poslanika vladajuće koalicije na njega, korak kojim se brani integritet pravosuđa i da je oglašavanje važnije za to telo, nego za njegov slučaj.

"Iako je pomalo kasnilo, oglašavanje VSS je važno, kao što je svako oglašavanje VSS važno, čak mislim, paradoksalno, da je ovo važnije za VSS nego za moj lični slučaj", rekao je Majić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Kako je naglasio Majić, "VSS tek treba da se izgrađuje kao telo koje je u punom smislu nezavisno i u punom smislu sposobno da odreaguje u ovakvim i slučnim situacijama".

"Svaki takav korak je jedan od koraka koje pravosuđe, odnosno sudstvo pre svega, mora da pređe na tom dugom putu uspostavljanja sudske vlasti, za koju sam ja rekao, mnogo puta, da mislim da ovde nikada nije u punoj meri uspostavljena i da će borba za nju zahtevati dugotrajno odricanje i žrtve, a između ostalog i ovakve korake", rekao je Majić.

Majić je ocenio da napadi na njega ne bi mogli da prođu bez odgovornosti da je sudstvo nezavisno.

"Ovom prilikom sam ja bio meta, da ne ponavljamo i znamo zašto, međutim, da sudstvo zaista uživa bolji položaj i da je zaista jedna nezavisna i stabilna grana vlasti, kao što ja ozbiljno dovodim u pitanje, na žalost, kod nas, ja sam uveren da se tako nešto ne bi moglo dogoditi, ili se bar ne bi moglo dogoditi bez bilo kakve odgovornosti, bez bilo kakve sankcije", rekao je Majić.

On je naveo da oglašavanje VSS predstavlja mali korak, ali je njegovo "duboko uverenje da su ovo koraci značajniji za VSS i za borbu pravosuđa u celini nego za bilo kog pojedinca koji je u konkretnom slučaju doveden u pitanje".

"Pojedinci moraju svoj kredibilitet graditi prvenstveno sami, to je njihova osnovna zaštita, a ovo su zapravo koraci kojima se brani integritet pravosuđa uopšte i izgradnja te grane vlast", istakao je Majić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.