Mađarski film O telu i duši dobitnik Zlatnog medveda

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski film "O telu i duši" dobitnik Zlatnog medveda

Mađarski ljubavni film "O telu i duši" rediteljke Ilidike Enjedi osvojio je večeras Zlatnog medveda na 67. Berlinskom filmskom festivalu.

Ljubavna priča "On Body and Soul" smeštena je u čudnom okruženju, tačnije lokalnoj klanici u Budimpešti u kojoj zaposleni radno vreme provode između hladnokrvne ravnodušnosti i crnog humora.

Enjedi je jedna od četiri rediteljke čija su dela konkurisala za prvu nagradu najveće smotre evropskog filma, prenosi AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Berlnski festival je imao i političku konotaciju, s glumicima i umetnicima koji su ove godine kritikovali američkog predsednika Donalda Trampa.

Međunarodni filmski festival u Berlinu osnovan je 1951, a od 1978. godine redovno se održava svake godine u februaru. Smatra se najposećenijim filmskim festivalom na svetu s 274.000 prodatih ulaznica godišnje.



Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.