Izvor: Radio 021, 09.Maj.2020, 22:58

Mađarska elektronski nadgleda ljude u kućnom karantinu

Mađarske vlasti elektronski nadgledaju da li se osobe koje se nalaze u karantinu kod kuće, pridržavaju pravila.

Do sada je 266 osoba, koje su u kućnom karantinu, pristalo da ih vlasti elektronski nadgledaju, rekao je Robert Kiš, portparol operativnog odbora, koji koordiniše odgovor Mađarske na pandemiju koronavirusa.

Kiš je na konferenciji za novinare objasnio da ljudi, koji su kod kuće u karantinu, mogu da skinu aplikaciju koja omogućava policiji da nadgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da li poštuju pravila, prenosi MTI.

Dodao je da su vlasti u petak naložile da još 799 građana ode u kućni karantin, čime je njihov ukupan broj porastao na 10.927.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.