Izvor: Radio 021, 01.Maj.2021, 18:37

Mađarska: Građani s imunitetskim karticama mogu u restorane, pozorišta, teretane...

Mađarska je ukinula pojedina ograničenja za građane koji imaju "imunitetsku karticu", sertifikat koji izdaje vlada vakcinisanim građanima ili onima koji su preboleli kovid-19.

Odluka je doneta posle uspešne kampanje imunizacije tokom koje je prvu dozu vakcine primilo oko 40 odsto stanovništva.

Nosioci sertifikata od danas mogu da koriste sve usluge restorana, borave u hotelima i idu u pozorišta, bioskope, teretane, biblioteke, muzeje.

Radno vreme objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << produženo je do 23 sata, a početak policijskog časa, koji je na snazi od novembra prošle godine, pomeren je na ponoć.

Premijer Viktor Orban, najavljujući ponovno otvaranje, rekao je juče da se zemlja do sada protiv virusa branila zatvaranjem ali da je sada "u napadu".

"Vakcina je poput pancira. Virus se od njega odbija", ocenio je Orban.

Vakcinisani i oni koji su se oporavili od kovida-19 ispunjavaju uslove za "imunitetske kartice" koje moraju da pokažu na ulazu u objekte. Zaprećene su velike novčane kazne ako se dozvoli ulazak onima koji nemaju kartice.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.