Izvor: Radio 021, 23.Jan.2021, 08:58

MUP demantovao tvrdnje Narodne stranke da su njeni članovi uhapšeni bez obrazloženja

Policijska uprava u Кruševcu saopštila je da su netačni navodi Narodne stranke o neosnovanom hapšenju njenih aktivista i navela da policija jednako postupa prema svima i aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom nezavisno od stranačke pripadnosti, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, saobraćajni policajci u Кruševcu u kontroli saobraćaja zaustavili su vozilo kojim je upravljao P.P. (42) iz Кruševca i on je tada odbio da se podvrgne ispitivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na prisustvo psihoaktivne supstance u organizmu.

Prema navodima u saopštenju, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, odredjeno mu je zadržavanje do 12 sati, kao i "svakom drugom ko odbije da se testira na alkohol ili narkotike".

U saopštenju je navedeno da je u vozilu bio i M.DŽ. u čijem je stanu policija pronašla pištolj i sedam metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Osumnjičenom M.DŽ. koji se tereti za nelegalno posedovanje oružja i droge, odredjeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Кruševcu.

MUP je naveo da 53-godišnji muškarac, koji je sa njima bio u vozilu, saslušan u policiji u svojstvu gradjanina i pušten i prema njemu nisu preduzete nikakve mere, kako tvrdi Narodna stranka.

Narodna stranka saopštila je prethodno da su juče uhapšena dva člana njenog Gradskog odbora u Kruševcu dok su "išli na sastanak s gradjaninom koji im je javio da ima 'važne informacije'".

"Oni su zaustavljeni i uhapšeni bez ikakvog obrazloženja, a potom privedeni u policijsku stanicu", saopštila je Narodna stranka.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.