MUP: Uskoro normalizacija u izdavanju registarskih tablica

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Uskoro normalizacija u izdavanju registarskih tablica

Nestašica registarskih tablica u Novom Sadu i okolnim gradovima uskoro bi mogla biti rešena.

Ipak, još uvek je nejasno šta je dovelo do nedovoljnog broja tablica - loša procena policijskih uprava pri poručivanju od Zavoda za izradu novčanica ili nemogućnost Zavoda da traženi broj tablica izradi na vreme.

Kako za 021 kažu u Ministarstva unutrašnjih poslova, narednih dana očekuje se isporuka neophodnih količina registarskih tablica. Oni nisu precizirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << šta bi tačno "narednih dana" moglo značiti. U ministarstvu navode da odgovornost za zastoj u izdavanju tablica snosi Zavod za izradu novčanica.

"Vreme potrebno za izdavanje registarskih tablica vlasnicima vozila limitirano je dinamikom i količinama tablica koje isporučuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, te je stoga došlo do nestašice u pojedinim policijskim upravama", navode u MUP-u.

Međutim,iz Narodne banke Srbije, čija je i podorganizacija ZIN, prethodno su za 021 rekli da oni redovno snabdevaju sve policijske uprave registarskim tablicama i da dinamika isporuke zavisi od zahteva MUP-a. U Zavodu su takođe primetili da je u ovoj godini potražna povećana i da već sada prelazi uobičajeni godišnji prosek isporuke.

Podsetimo, građani Novog Sada, Bačke Palanke i drugih mesta u Vojvodini na registarske tablice trenutno čekaju i po nekoliko nedelja, jer ih u lokalnim policijskim upravama nema dovoljno.

Dok se u policiji se čeka da im tablice pošalju iz Beograda, mnogi građani kojima je vozilo neophodno za svakodnevne obaveze primorani su da uzimaju probne koje koštaju oko 4.500 sa taksama i osiguranjem, a traju samo do ponoći tog dana kada se prave. Tablice za svaki naredni dan koštaju oko 500 dinara po danu.

Autor: Dragana Prica

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Narednih dana normalizacija u isporuci registarskih tablica

Izvor: NoviSad.com, 18.Jul.2018

Nestašica registarskih tablica u Novom Sadu i okolnim gradovima uskoro bi mogla biti rešena. U Ministarstvu unutrašnjih poslova navode da se narednih dana očekuje isporuka neophodnih količina registarskih tablica, ai nisu precizirali..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.