MSL: Partizan u Novom Sadu

Izvor: B92, 11.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSL: Partizan u Novom Sadu



Fudbalska Meridijan Superliga Srbije i Crne Gore nastaviće se u subotu utakmicama 21. kola, a derbi će se igrati u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje drugoplasirani Partizan.

Partizan posle prošlonedeljnog remija sa Zemunom zaostaje pet bodova za vodećom Crvenom zvezdom i pobeda nad Vojvodinom mu je neophodna za ostanak u trci za titulom prvaka.

"Nadam se da smo se oporavili od duela sa Zemunom, pošto sam posle meča na licima igrača video da su potišteni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Situacija je takva kakva je, a obaveza je igrača da zaborave šta je bilo i pripreme se za novu, tešku utakmicu", rekao je trener Partizana Jirgen Reber.

Nemački trener je istakao da najveća pretnja njegovom timu dolazi iz kontranapada Vojvodine, čiju je odbranu pohvalio kao jednu od boljih u prvenstvu.

"Moramo da počnemo meč kao protiv OFK Beograda, kada smo u prvih 15 minuta vršili pritisak na protivnika i naterali ga da greši. Takav tempo treba da održimo tokom čitavog meča i onda neće biti problema", dodao je Reber.

Šef stručnog štaba Vojvodine Zoran Marić izjavio je da će njegova ekipa dati sve od sebe da savlada Partizan i istakao da ga ne interesuju ambicije 'crno-belih', ni kako će epilog subotnjeg duela uticati na rasplet u šampionatu.

"To nije naša bitka. Mi imamo svoj cilj, a to su tri boda. Kao trener osećam obavezu jedino da moja ekipa pruži sve od sebe na svom terenu. Videćemo kako će se sve izgledati posle utakmice", rekao je Marić.

Vojvodina će, prema Marićevim rečima, igrati u formaciji 4-4-2, iako je jedan od standardnih napadača Marko Jovanović na probi u Ukrajini.

Marić je naveo da će cilj Vojvodine biti da zadrži renome ekipe koja teško prima gol, dodajući da će to biti teško protiv Partizana koji dugo drži loptu u nogama i opasno preti napadima po strani.

"Napade Partizana će u sredini odbrane pokušati da zaustave Nino Pekarić i Igor Đurić, dok će opasnog Marka Lomića po desnoj strani čekati Nenad Nastić", otkrio je Marić deo strategije.

Crvena zvezda će dočekati Rad, a trener Valter Zenga izjavio je da sa optimizmom ulazi u subotnji duel.

"Radimo dobro, iza nas su dobri rezultati. Raduje me i što u prolećnom delu sezone još nismo primili gol. Za sada uglavnom dobro izvršavamo naše zadatke, a igrači su shvatili da je i duel sa Radom važan i da od prvog do poslednjeg minuta moraju da ozbiljno igraju", rekao je Italijan.

Zenga je dodao i da ga ne zanima rezultat duela Partizana i Vojvodine.

"Do kraja ima još deset kola. Mi idemo utakmicu po utakmicu, ne pričamo i ne razmišljamo o drugima. Mislima smo okrenuti samo našem radu i igrama", istakao je Zenga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.