Izvor: Radio 021, 27.Okt.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luis Hamilton osvojio Veliku nagradu Meksika

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u današnjoj trci za Veliku nagradu Meksika u šampionatu Formule jedan.

Hamilton je ovom pobedom, 83. u karijeri, došao na korak od osvajanja šeste šampionske titule u šampionatu.

On je do trijumfa došao ispred vozača Ferarija Sebastijana Fetela i timskog kolege Valterija Botasa.

Četvrto mesto, posle dosta problema u boksu, zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija. Peto mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dok je šesto osvojio Maks Ferštapen.

Hamilton je do današnje pobede u Meksiku došao pre svega zahvaljujući jednom zaustavljanju pri promeni pneumatika, dok su svi ostali njegovi konkurenti dvaput išli u boks.

On je 47 krugova proveo na tvrdim gumama koje su mu omogućile da dođe do trijumfa, a najveći peh imao je Lekler, koji je pri drugom odlasku u boks imao dosta problema i nije uspeo da se vrati na čelo "karavana".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.