Izvor: Radio 021, 07.Apr.2020, 23:19

Lufthanza zatvara niskobudžetnu filijalu zbog virusa korona

Nemačka aviokompanija Lufthanza će trajno smanjiti broj aviona i zatvoriće svoju filijalu Džermanvings (Germanwings) zbog pandemije korona virusa, koja je dovela do potpune obustave vazdušnog saobraćaja, saopštila je uprava kompanije i dodala da neće više koristiti oko 40 aviona.

Lufthanza ne očekuje brzi povratak vazdušnog saobraćaja na nivo pre krize, navela je uprava i dodala da će ukidanje restrikcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << letova i putovanja trajati mesecima, a za povratak u normalu će biti potrebno nekoliko godina.

Kompanija nije navela detalje koliko će ta reorganizacija uticati na zaposlene, samo se navodi obećanje da će sačuvati što je moguće veći broj radnih mesta. Lufthanza je dodala da će uskoro početi razgovore sa sindikatima.

Džermanvings je već godinama deo niskobudžetne filijale Lufthanze, o kojoj su i ranije kružile priče o postepenom zatvaranju. Sindikati su zabrinuti zbog sudbine zaposlenih i što je zatvaranje ubrzano zbog pandemije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Erbas smanjuje proizvodnju za trećinu, avio-kompanije se bore za opstanak

Izvor: Beta, 08.Apr.2020, 22:42

Evropski proizvođač aviona "Erbas" (Airbus) je objavio da smanjuje proizvodnju za jednu trećinu, jer potražnja i za avionima i za putovanjima po svetu strmoglavo opada zbog pandemije korona virusa.Ta kompanija je saopštila da je u prva tri meseca ove godine isporučila 122 aviona, a 60 nije.U...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.