Izvor: Radio 021, 24.Feb.2021, 18:01

Lorens Ferlingeti: Slavni izdavač i pesnik preminuo u 101. godini

Preminuo je u ponedeljak u San Francisku, saopštila je knjižara Siti lajts, koju je osnovao 1953. godine.

Getty Images

Američki pesnik, izdavač i aktivisa Lorens Ferlingeti preminuo je u 101. godini.

Ferlingeti je štampao romane i poeziju Džeka Keruaka, Alena Ginzberga i Vilijama S. Barouza.

Preminuo je u ponedeljak u San Francisku, saopštila je knjižara Siti lajts (The City Lights), koju je osnovao 1953. godine.

Časopis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zenit - balkanski odgovor na evropsku avangardu Otkrivena poruka na Munkovom „Vrisku" Upoznajte tajanstvenog autora kultnih sovjetskih crtanih filmova

„Njegova radoznalost je nije imala granice, a imao je zarazni entuzijazam i mnogo će nam nedostajati", navodi se u saopštenju.

"The greatest poem is lyric life itself."

Our poet and hero, Lawrence Ferlinghetti, passed away on Monday, February 22nd, in the evening.

We love you, Lawrence.

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.