Izvor: Luftika.rs, 05.Jul.2020, 13:50

Lončar o fotografiji devojčice u Novom Pazaru: Boluje od astme, nije smela u crvenu zonu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas da se o koronavirusu objavljuju samo proveren informacije i saopštio da devojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.
– Devojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoc na najadekvatniji nacin da se ne bi zarazila – istakao je Lončar povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru, javlja B92.
Mlada pacijetkinja prima infuziju na najsavremenijoj stolici, na najsavremenijem zadnjem ulazu u spejs šatlu od bolnice u Novom Pazaru.
Nemci na ulicama traže da ih Srbija anektira. pic.twitter.com/SyFUkgdXN1
— Ristić (@StevanRistic) July 4, 2020

On je rekao i da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle cega je vraćena i oseća se dobro.
– Ne treba zloupotrebljavati neproverene informacije i širiti paniku među građanima – apelovao je Lončar.
Ranije je koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije, saznaje naš portal.
On je najavio kazne za one koji su ostavili dete napolju.
Podsetimo, ranije tokom dana ministar Rasim Ljajić izjavio je da je u Novom Pazaru od 1. aprila do 2. jula umrlo 46 ljudi.
Pesmom protiv korone: U bolnici u Novom Pazaru zajedno zapevali lekari i pacijenti! (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatibor Lončar: Predsednik Vučić na sat vremena provera stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Izvor: Beta, 05.Jul.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su poslednji podaci o broju novoinficiranih u Novom Pazaru i celoj Srbiji "znatno" bolji nego prethodnih dana.Lončar je za televiziju Pink rekao i da to "ne znači da treba da se opustimo".Komentarišući slučaj devojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju...

Nastavak na Beta...

Fotografija devojčice na infuziji, ispred bolnice u Novom Pazaru, izazvala je reakcije mnogih. A evo šta je prava istina

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2020

Detetu koje je astmatičar prva pomoć pružena ispred kovid bolnice - da ne bi ulazila u crvenu zonu, a zatim je upućena u Kraljevo DEVOJČICA koja je na fotografiji prikazana ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru koja je kružila društvenim mrežama - nema nikakve...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.