Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020, 21:37

Ljiljani Pešikan Ljuštanović uručena nagrada "Đorđe Jovanović"

Profesorka Ljiljana Pešikan Ljuštanović danas je primila nagradu "Đorđe Jovanović" na svečanoj dodeli u Biblioteci grada Beograda za knjigu teorije "Pišem ti priču: refleksi usmene književnosti i tradicionalne kulture u pisanoj književnosti i savremenoj kulturi Srba", saopštili su organizatori.

Ona je, nakon dodele nagrade, kazala da ju je ona istinski obradovala i iznenadila, a zahvalila je posebno Biblioteci "Đorđe Jovanović", kao ustanovi koja već 53 godine dodeljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovu nagradu, ali i žiriju koji joj je nagradu dodelio, te izdavaču Akademskoj knjizi.

"Posebno mi je drago što ova nagrada nosi ime upravo Đorđa Jovanovića, sa čijim je kritičarskim delom moju generaciju upoznao naš dragi profesor Miodrag Popović, zadavši nam da za njegov kurs pročitamo Jovanovićev esej "Epska istina Prote Mateje Nenadovića", kazala je Pešikan Ljuštanović.

Navela je da je njena osnovna životna i duhovna vokacija i obaveza "čitati i uključivati se u niz onih koji su čitali i slušali, pevali pesme, kazivali priče, zagonetali, igrali se".

Kako je rekla, lepo je biti nagrađen, ali je obavezujuće, te će se, kaže, u nekom budućem čitanju fantastike vratiti delu Đorđa Jovanovića.

Ljiljana Pešikan Ljuštanović je profesorka na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.