List Dnevnik prodat Novosadskoj televiziji

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List Dnevnik prodat Novosadskoj televiziji

Novosadska televizija postala je vlasnik većinskog udela u preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres", koje je izdavač lista "Dnevnik", jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini.

Iz Registra Agencije za privredne registre je izbrisano poslovno ime nemačke kompanije Mediengruppe Balkan GMBH, čiji je udeo u vlasništvu bio 55 odsto, a upisano je ime "Novosadska TV" doo Novi Sad, sa istim novčanim ulogom od 151.731,73 dinara i sa istim procentom u vlasništvu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se navodi, podnosilac registracione prijave podneo je 3. septembra 2018. godine registracionu prijavu promene podataka i uz prijavu je dostavio dokumentaciju navedenu u potvrdi o primljenoj registracionoj prijavi.

Vlasnik Novosadske televizije je preduzeće "Novosadska TV" doo, sa 94 odsto, kao i preduzeće "Srbija danas" doo Beograd, sa udelom od šest odsto vlasništva.

List "Dnevnik" je prošlog novembra obeležio 75 godina postojanja, a prošle godine mu je dodeljena Oktobarska nagrada Novog Sada.

Podsetimo, u jeku pogroma fašističkih okupatora, grupa antifašista stvorila je 1942. godine "Slobodnu Vojvodinu", novine koje su se krišom delile po Vojvodini. Prvi glavni urednik "Slobodne Vojvodine" Svetozar Marković Toza 1943. godine je obešen, ali su njegovi saborci nastavili da pripremaju i štampaju novine. Tako je "Slobodna Vojvodina" opstala, s tim da je 1. januara 1953. promenila ime u "Dnevnik".

Autor: Beta, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

List Dnevnik prodat Novosadskoj televiziji za 600 evra

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2018

"Novosadska televizija" postala je vlasnik većinskog udela u preduzeću "Dnevnik Vojvodina pres", koje je izdavač lista "Dnevnik", jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini...Iz Registra Agencije za privredne registre je izbrisano poslovno ime nemačke kompanije Mediengruppe Balkan GMBH,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.