Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020, 21:01

List "Danas", Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić dobitnici nagrade "Dušan Bogavac"

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac", koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Fondacija "Dušan Bogavac", odlučio je da su dobitnici nagrade za ovu godinu redakcija lista "Danas" i novinarka i snimatelj Televizije N1 - Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić, saopšteno je iz NUNS-a.

Kako je objašnjeno, Jelena Zorić je svojim hrabrim i etičkim angažmanom tokom 2020. godine, naročito za vreme građanskih protesta početkom jula, potvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve atribute časnog i profesionalnog žurnalizma, kao i snimatelj Cvrkotić, "kao simbol svih odvažnih snimatelja i fotografa, koji kamerom, bez obzira na uslove i prilike, beleže važne trenutke".

Redakcija "Danasa" već više od dve decenije nastoji da svojom uređivačkom politikom i publikovanim sadržajima na delu pokaže standarde etičkog i hrabrog novinarstva, a to usmerenje i opredeljenje dokazali su i tokom ove godine i trenutno je, smatra žiri, jedini slobodni i nezavisni dnevni list u Srbiji, što nažalost govori o turobnoj slici medijske scene.

U užem izboru za nagradu bili su i redakcija BIRN-a, novinarka Tamara Grujić za TV serijal "Sa Tamarom u akciji", kolumnista lista "Danas" i pozorišni reditelj Zlatko Paković i urednica portala Južne vesti Gordana Bjeletić.

Dodela nagrade biće u sredu, 28. oktobra, od 12 sati, u beogradskom Medija centru.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.