Izvor: Radio 021, 05.Maj.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likove iz "Igre prestola" uporedili s evropskim zemljama, Srbija kao Arja Stark

Dok nestrpljivo iščekuju poslednje epizode serije Igre prestola, fanovi se zabavljaju smišljajući razne teorije o još neodgovorenim pitanjima iz serije, ali i drugim poveznicama, pa su tako na stranici Winteriscoming povezali 50 likova iz Igre prestola sa 50 evropskih zemalja.

Jasno je da bi svaka zemlja volela da dobije nekog od glavnih likova, pa su tako Gruzijci verovatno oduševljeni što je njihovim predstavnikom proglašen kal Drogo, dok je Srbija upoređena sa Arjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Stark, trenutno jednom od najvažnijih likova u seriji.

Srbiju su povezali s Arjom Stark zbog Novaka Đokovića, čija se spretnost s reketom, kako pišu, može uporediti sa Arjinom spretnošću s mačem.

Hrvatsku su uporedili sa Elarijom Send, ljubavnicom dornskog princa Oberina Martela.

Crna Gora je dobila brutalnog i pohlepnog plaćenika Brona kojeg su uporedili s bandom Pink Panter čiji članovi uglavnom potiču iz Crne Gore.

Sloveniju su uporedili sa Džorom Mormontom koji je sve spreman da učini za svoju kraljicu, a veza je grad Ljubljana koji ih je asocirao na ljubav.

Bosna i Hercegovina upoređena je s Teonom Grejdžojem koji je, kao i BiH, oblikovan ratnim stradanjem, dok je Makedonija zbog svojih podvodnih pećina i brojnih jezera povezana s bivšim krijumčarem Davosom Sivortom.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.