Letnja fešta na Karađorđu, Voša ide dalje

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnja fešta na Karađorđu, Voša ide dalje

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su večeras u revanšu odigranom u Novom Sadu savladali MTK sa 3:1.

Pred oko 9.000 gledalaca na Karađorđu, golove za Vojvodinu postigli su Stanisavljević (14), Mradaković (40) i Ivanić (51), a za goste Streštik (3).

Vojvodina je bila za klasu bolja, igrala je ofanzivno i izuzetno kreativno, a mogla je i daleko ubedljivije da trijumfije. Ipak, uakmica je počela onako kako su se svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pribojavali, brzim golom gostiju. Slovak Streštik glavom je zatresao mrežu domaćina, ostavši apsolutno sam posle dugog centaršuta sa leve strane.

To nije pokolebalo domaći tim koji je krenuo da atakuje ka golu gostiju i već u 15. minutu, posle nekoliko napada i terenske inicijative, stiglo je izjednačenje. Stanisavljević je pogodio direktno iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, poslavši loptu u suprotne rašlje.

Od momenta kada su izjednačili, crveno-beli kreću u veliku ofanzivu. Napadi su se ređali, ali gola nije bilo sve do 40. minuta kada je Miljan Mrdaković pogodio za 2:1. Iskusni napadač iskoristio je jak centaršut sa desne strane koji je uputio Maksimović i glavom sa ivice peterca zatresao mrežu MTK, postigavši prvi gol u dresu Vojvodine.

Vojvodina je silovito krenula u drugo poluvreme i to joj se isplatilo već u šestom minutu nastavka. Posle odlične akcije po levoj strani, Vasilić je petom odložio do Sekulića koji centrira, a na loptu naleće mladi reprezentativac Ivanić i šalje je u mrežu za 3:1.

Desetak minuta kasnije Tergele je pripretio golu domaćih, a onda je Stanisavljevića stativa zaustavila da postigne drugi pogodak. Šutirao je u 73. minutu kroz veliku gužvu sa nekih 20 metara, pogodivši dalji okvir gola.

U narednoj rundi protivnik Vojvodine biće letonski Spartakus. Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 16. i 23. jula, a prva utakmica igraće se već za sedam dana ponovo na Karađorđu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Željezničar savladao prvu prepreku ka Ligi Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2015, 00:22

SARAJEVO - Fudbaleri Željezničara plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope...Klub sa "Grbavice" je nakon pobjede u gostima protiv Balzana rezultatom 2:0, savladao predstavnika Malte i na svom terenu minimalnim rezultatom 1:0, prenosi RTRS...Jedini gol na utakmici postigao je Damir...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.