Lekovima ubio 84 pacijenta u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2017, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekovima ubio 84 pacijenta u Nemačkoj

Nemačke vlasti saopštile su da se veruje da je zdravstveni radnik koji je ubijao pacijente prevelikom dozom lekova za srce, odgovoran za smrt najmanje 84 osobe.

Nekadašnji zdravstveni radnik Nils Egel osuđen je 2015. godine zbog dva ubistva i dva pokušaja ubistva u jednoj klinici u Delmenhorstu, na severozapadu Nemačke, međutim tužioci su dugo bili uvereni da je ubio više ljudi, procenivši 2016. godine da su u pitanju 43 žrtve.

Ubistva su otkrivena pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Egel bio osuđen zbog pokušaja ubistva u drugom sudskom postupku. Vlasti su zatim istražile stotine smrtnih slučajeva i ekshumirale tela bivših pacijenata u Delmenhorstu i obližnjem Oldenburgu.

Policija u Oldenburgu je saopštila da su vlasti došle do dokaza za 84 ubistva. Dodaje se međutim da je broj ubijenih verovatno veći, jer su pojedine žrtve bile kremirane.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.