Izvor: Blic, 08.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari se još bore za život učenika

Sedamnaestogodišnji Đ. V., učenik novosadske Elektro-tehničke škole koji je u četvrtak uveče, nakon tuče sa školskim drugom, završio na Institutu u Sremskoj Kamenici, nalazi se i dalje u teškom stanju i lekari se bore za njegov život. Mladić, inače hronični srčani bolesni, u bolnicu je primljen bez svesti, nakon čega je odmah priključen na veštačka pluća, na kojima se još uvek nalazi.

– Pacijent je i dalje na intenzivnoj nezi u teškom opštem stanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životno ugrožen. Sve vreme tim lekara različitih specijalnosti na dečaku radi kompletnu dijagnostiku potrebnu za lečenje i prati rad njegovih vitalnih parametara – saopšteno je juče iz Instituta za kardiovaskularne bolesti.

Kako „Blic nedelje" nezvanično saznaje, Đ. V. je od prijema u bolnicu par puta reanimiran zbog prestanka rada srca. Đ. V. je u bolnici završio nakon incidenta koji se u četvrtak uveče dogodio na Trgu Komnenskog, dvadesetak metara dalje od škole koju je pohađao. Prema zvaničnim informacijama, Đ. V. se tog dana u školi posvađao sa svojim drugom iz razreda B. B. (17) iz Futoga. Po završetku škole svađa se nastavila, a između dva mladića je došlo i do koškanja, u kojem je Đ. V. izgubio svest i pao na zemlju. Nekoliko učenika i jedan profesor su pokušali da mu ukažu pomoć na licu mesta, ali je mladić reanimiran tek nakon što mu je ekipa Hitne pomoću pružila pomoć, nakon čega je odmah prevezen na Institut.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.