Lažni Norvežanin bio na funkciji u gradskoj upravi i javnim preduzećima

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni Norvežanin bio na funkciji u gradskoj upravi i javnim preduzećima

Kristijan Stenberg, koji je radio u nekoliko beogradskih javnih preduzeća i u gradskoj upravi, kako prenose mediji, lažno se predstavljao kao finansijski ekspert iz Norveške.

Medijski označen kao "lažni Norvežanin" i "norveški ekspert za finansije", Stenberg je radio u nekoliko beogradskih javnih preduzeća. U poslednje, "Adu Ciganliju", došao je iz Gradske uprave za cene.

Prema medijskim navodima, on se ranije zvao Jasmin Buhić i nije iz Norveške, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Mrkonjić Grada. Pod tim imenom napisao je i naučni rad iz oblasti finansija na Univerzitetu "Singidunum".

To što je menjao ime nije sporno, kažu u gradskoj upravi i priznaju da njegova dokumenta nisu proveravali, a to nisu radili ni u gradskim preduzećima. Proveravaju, međutim, malverzacije, za sada u preduzeću "Ada Ciganlija" gde je radio kao finansijski direktor.

"Nismo proveravali njegov CV, ono što piše. On je pisao neke radove o finansijama, njegova lična karta i diploma su bile na Kristijan Stenberg", kaže Maja Pavlović iz JKP "Ada Ciganlija".

Da li je njegovo poslovanje oštetilo preduzeće, još se proverava. "Ono što je sigurno, pokrenućemo istragu ako dođemo do takvih saznanja", dodaje Pavlović.

Bio je angažovan i u "Beograd putu", a u saopštenju tog preduzeća stoji da nije bio u radnom odnosu. Navode da ga je Skupština grada Beograda imenovala za predsednika Nadzornog odbora preduzeća u maju 2014. godine, a razrešen je u novembru 2015, kada je podneo ostavku.

Radio je i u gradskoj upravi. U pisanom odgovoru iz gradske uprave navodi se da je dostavio validna lična dokumenta u koje oni nisu imali razloga da sumnjaju. Takođe navode da svako ima pravo da promeni ime, a da oni kao poslodavci nemaju pravo da ulaze u motive pojedinca koji se odluči za takav potez.

Mediji postavljaju i pitanje ko je lažnog eksperta preporučio. MUP se o ovom slučaju nije oglašavao, kao ni Kristijan Stenberg.

Autor: RTS

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.