Lažna dojava o eksplozivu na 11 lokacija

Izvor: Press, 09.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna dojava o eksplozivu na 11 lokacija

Specijalizovane policijske ekipe u Novom Sadu juče su do 16 sati utvrdile da su na sedam od ukupno 11 lokacija u gradu bile lažne dojave o postavljenom eksplozivu, a ispitivanje preostale četiri je u toku. Novosadski lokalni Radio 021 je oko podneva na svojoj internet adresi dobio obaveštenje od neidentifikovane organizacije „Hrišćanska jedinstvena akcija" da prosledi upozorenje na adrese 11 institucija, ustanova ili drugih organizacija u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da su u njihovim prostorijama postavljene „kontrolisane naprave opremljene visokoeksplozivnom materijom".Te naprave će, kako je navedeno, postati aktivne posle 12 sati u nekom od objekata, među kojima su Regionalna kancelarija Agencije za privatizaciju, zgrada u kojoj je Gradski odbor stranke G17 Plus, Tržni centar „Bazar", „Apolo centar", sve u centru grada. Navedeno je da su te eksplozivne naprave postavljene i u zgradi Gradskog odbora SPO, u novim studentskim domovima A i B na Limanu, u OŠ „Žarko Zrenjanin", vrtiću „Različak" na Limanu, kao i na prostorima Limanske pijace i Studentskog trga.
Ta organizacija je navela da će eksplozivne naprave „ukoliko ne bude nasilnih pokušaja demontiranja, biti deaktivirane najkasnije 72 sata po slanju ovog saopštenja". „Hrišćanska jedinstvena akcija" na taj način, kako je istakla, skreće pažnju na „najteže stanje u kome se nalaze svi narodi Balkana, a posebno naši grčki prijatelji" i poručuje da su „vlastodršci u regionu okrenuti ličnom bogaćenju, pljački i služenju Sjedinjenim Državama, Svetskoj banci i MMF-u".    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.