Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 13:04

Lalatović poručio Lazetiću da dođe na posao kad već prima platu

Fudbaleri Vojvodine počeli su pripreme za novu sezonu, a šef stručnog štaba ukazao je na to da bi voleo da ima sportskog direktora, jer ta funkcija trenutno postoji samo na papiru.

Svega 11 dana nakon što su osvojili Kup Srbije, drugi u istoriji kluba, igrači novosadskog kluba su startovali sa pripremama za sezonu u kojoj ih čeka borba na tri fronta - Superliga, Kup i kvalifikacije za Ligu Evrope.

Na prvom treningu se pojavilo 27 igrača, a odsustvovali su jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Đorđević, Bojić i Topić, uz dozvolu Nenada Lalatovića ili zbog povreda.

Po rečima šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, lepo je započeti pripreme kao osvajač trofeja. Igrači su imali pauzu od samo 10 dana, ali Lalatović ističe da nije ni želeo da ona bude duže, jer će naredni šampionat biti još teži, jer ima više kvalitetnih ekipa, ali i više timova ispada na kraju sezone.

Iako je planirano da ekipa otputuje na pripreme na Zlatibor, to se ovog leta verovatno neće dogoditi, zbog situacije sa virusom korona. Lalatović ne želi da rizikuje i da mu igrači, u slučaju zaraze, ispadaju iz trenažnog procesa na 10 ili 15 dana. Kako poručuje, sve potrebne uslove za dobre pripreme imaju na "Vujadinu", jedino ostaje da pronađu protivnike za pet prijateljskih mečeva.

On ukazuje i na to da je zdravstveno stanje u ekipi odlično, jedino postoji mali problem sa Topićem, koji će se ekipi pridružiti u narednih sedam do 10 dana. Lalatović kaže da je mladi fudbaler važan šraf u igri Vojvodine, a uz to ima 19 godina.

"Znate da je u našoj ligi uvedeno pravilo da od ove sezone svaka ekipa mora da počne i završi utakmicu sa barem dvojicom igrača mlađih od 21 godine na terenu. Mislim da je to sjajno za te mlade igrače i naš srpski fudbal, a mi imamo jako talentovane igrače, pa nam to neće biti nikakav problem. Bojić je preskočio današnji trening zbog nokta, ali on će nam se već sutra priključiti. Gledaćemo i da malo osvežimo ekipu sa dva-tri pojačanja, jer u polusezoni ćemo odigrati 20 utakmica, plus Kup i Evropa. To je oko 30 utakmica za samo četiri meseca, a nekad se toliko igralo za godinu dana", kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba crveno-belih ističe da nema informacije o eventualnom interesovanju drugih klubova za igrače Vojvodine. Lalatović je imao opasku i na račun sportskog direktora Nikole Lazetića, za kojeg kaže da je direktor samo na papiru, jer prima platu.

"Iskreno, nisam mnogo upućen (u interesovanje drugih klubova). Moram da kažem da bih jako voleo da imam sportskog direktora, jer ne mogu ja da zovem gospodina Bajatovića, gospodina Ljubu Apra ili gospodina Gajića oko takvih stvari. Oni ljudi imaju svoj posao, a ja sportskog direktora imam samo na papiru, jer prima platu. Međutim, fizički ga nemam. Kad je već na platnom spisku, ja bih voleo da dolazi, bez obzira na to ko će to biti. Treba mi neko sa kime ću moći da sarađujem i razgovaram o dovođenju igrača. Nadam se da će klub već jednom da završi sa tim da li ima sportskog direktora ili nema. Ako ima, neka dođe na posao, a ukoliko nema, da nađemo novog, kako bismo meni olakšali posao i pravili ozbiljan tim. Mi smo ozbiljan klub, u kojem mora da se zna gde je sportski direktor i da li ga imamo. Ako imamo, neka dođe da nastavimo saradnju", zaključuje trener "Lala".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.