Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Matić je rekao da psihički više nije član Vojvodine

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da zadržavanje Bojana Matića u klubu više nije imalo smisla i da je doskorašnji fudbaler novosadskog kluba rekao "da se psihički više ne oseća kao član Vojvodine".

"Već na samom okupljanju pred početak priprema za ovaj deo sezone, Bojan Matić je rekao da se psihički više ne oseća kao član Vojvodine i da želi da promeni sredinu. Iz uprave mu je tada rečeno da, ako u klub stigne ponuda koja finansijski zadovolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i njega i Vojvodinu, o njegovom transferu može da se pregovara", naveo je Lalatović.

Prema njegovim rečima, prva ponuda Partizana bila je odbijena.

"Nakon što je Partizan korigovao svoju ponudu i pritom u čitav posao uključio i raskid ugovora s Nemanjom Nikolićem, pri čemu je u Vojvodinu stigao Momčilo Mrkaić, klub je odlučio da se saglasi s prelaskom Matića u Partizan", kazao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine naveo je i da je Matić imao izričitu želju da pređe u taj beogradski klub.

"Rekao je da mu je od strane Partizana ponuđen mnogo jači ugovor nego što to Vojvodina može da uradi, te da time ima priliku da reši svoju egzistenciju. Ja sam mu rekao da je Vojvodina jednako veliki klub kao Crvena zvezda i Partizan i da će, ako u drugom delu sezone bude na istom nivou kao jesenas, na leto sigurno ostvariti neki dobar inostrani angažman. Međutim, on je ostao pri svom zahtevu i ja sam morao da se složim s tim", rekao je Lalatović.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić naveo je da je klub pristao na Matićev transfer u Partizan, između ostalog, uzimajući u obzir i njegove godine, kao i nameru kluba da se u budućnosti oslanja na igrače iz svoje omladinske škole.

"Želja kluba je da u narednom periodu otvori prostor za razvitak i napredak mladog 17-godišnjeg Vukašina Bogdanovića, napadača koji je član naših mlađih reprezentativnih selekcija i koji pokazuje izuzetan talenat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i još neke fudbalere koji nadolaze i kojima treba dati šansu. To je jasna politika i orijentacija kluba za budućnost, a naravno, način i brzina njenog sprovođenja u delo zavisiće od procena i odluka šefa stručnog štaba", istakao je Gajić.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.