LSV traži vojvođansku policiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV traži vojvođansku policiju

NOVI SAD - Politički savet Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je od nadležnih organa da reorganizuje policiju, odnosno, da održavanje javnog reda i mira bude povereno organima pokrajine Vojvodine.

Razlog za reorganizaciju policije je to što su nedavno pretučena dvojice Novosađana, samo zato što su u gradskom autobusu razgovarali na maternjem - mađarskom jeziku - navodi se u saopštenju LSV-a.

U saopštenju se dodaje da su ovakva, kao i iskustva iz vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povećanog broja etničkih incidenata od 2003. do 2005. godine pokazala da građani najviše poverenja imaju u policiju koja im je u svakom pogledu pristupačna.

"Pun i umnogostručen efekat može da obezbedi samo reorganizacija policije koja bi organima Vojvodine vratila nadležnosti u održavanju javnog reda i mira", zaključeno je u saopštenju LSV-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.