LSV: Svakodnevna devastacija Novog Sada tokom 100 dana nove vlasti

Izvor: Novine novosadske, 21.Dec.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Svakodnevna devastacija Novog Sada tokom 100 dana nove vlasti

liga-socijaldemokrata-vojvodineSutra se navršava 100 dana nove vlasti koja je u Novom Sadu formirana pod jakim pritiskom i to od ucenjenih, nateranih i osumnjičenih, a rezultat je više nego očekivan, saopšteno je danas iz Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << socijaldemokrata Vojvodine. Kako se navodi u saopštenju, nekompetentnost da vode grad, gradski čelnici nadomešćuju kukanjem i kritikama na račun svojih prethodnika, a jedino dobro što su učinili jeste pokušaj da nastave neke od projekata koji su započeti pre njih.
’’U javno komunalnim preduzećima je u toku stranačko i rodbinsko zapošljavanje, dok se zatečeni radnici špijuniraju. Paranoidno opsednuti stranačkom pripadnošću zaposlenih, funkcioneri  nikome ne veruju, pa se mešaju i u stručne stvari o kojima nemaju pojma. U međuvremenu, direktori izmišljaju kabinete kako bi zaposlili po pet saradnika dok vozačima daju slobodne dane da bi im službeni automobil bio privatno na raspolaganju 24 sata. Zbog toga trpe poslovi. I, zato je grad devastiran’’, ocenjuju nadležni u LSV, uz napomenu da je sve to ’’normalno i očekivano kada Novi Sad za gradonačelnika ima Miloša Vučevića koji sme da se meša u svoj posao tek onoliko koliko je potrebno da ne dobije packe od partijskog šefa iz Beograda’’.
Investicija nema, Novi Sad je prljaviji i zapušteniji nego ikada, a sneg je napravio sedmodnevni kolaps kakav grad ne pamti. Istovremeno, Novi Sad je daleko od toga da bude izabran za evropsku prestonicu kulture, a Kulturnim centrom upravlja guslar čiji je jedini „uspeh“ skidanje latinične table sa te institucije, piše u saopštenju.
Dodaje se da Novi Sad još nije dobio 80 policajaca koji će se brinuti o javnom redu i miru na Novom Naselju, Adicama i Satelitu, uprkos obećanju ministra policije Ivice Dačića da će to biti do kraja godine. Nova novosadska vlast to više i ne traži.
Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije, kojima su bila puna usta optužbi na račun Romske demokratske stranke u vezi sa kupovinom glasova, to više i ne spominju, a rezultata istrage nema. To, međutim, ne čudi budući da i ovako sednice gradske skupštine na kojoj treba da se svi okupe kasne po dva i po sata, uz brojna prebrojavanja, ističe se u saopštenju i dodaje da se takođe, posle dva meseca, više i ne spominje da je od radnice u „Lisju“ tražen mito ili da se učlani u „Dveri“ da bi dobila stalan posao.
’’U međuvremenu, gradonačelnik Vučević se ne oglašava o ulozi svoje sada stranačke koleginice Maje Gojković u aferi oko ATP Vojvodina, jednoj od najvećih afera u u Srbiji. Jedino u čemu je nova gradska vlast agilna je prekrajanje istorije grada, pa tako i gradonačelnik Vučević gostima poklanja primerke Dušanovog zakonika koji nikakve veze nema sa Novim Sadom’’, ocenjuje se u saopštenju LSV uz zaključak da posle 100 dana ta stranka više nema razloga da bude obzirna i da daje šansu ovoj i ovakvoj gradskoj vlasti da nešto učine, te da će njihova kritika u narednom periodu biti znatno oštrija nego do sada.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Neosnovane kritike na račun gradske vlasti

Izvor: Novine novosadske, 21.Dec.2012

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad smatra da su kritike upućene od strane nekoliko manjih opozicionih stranaka na rad u prvih sto dana gradonačelnika Miloša Vučevića i gradske vlasti neosnovane. Kako se navodi u saopštenju SNS, ’’kao bumerang, oni koji neosnovano kritikuju, trebali...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.