LSV: Nećemo podržati odluke koje štete Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Nećemo podržati odluke koje štete Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da ta stranka neće podržavati odluke Vlade Srbije koje štete Vojvodini i vladi dao rok do večeras da obavesti LSV o razlozima drastičnog poskupljenja gasa.

Pošto je u pokrajini 90 odsto ukupnog broja korisnika prirodnog gasa, oni su direktno i najjače pogođeni vladinom odlukom da odobri povećanje cene tog energenta za 60 odsto, ocenio je Čanak na sinoćnjoj sednici Glavnog odbora LSV. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je, kako je navedeno u saopštenju, podsetio da je zatražio objašnjenje za takav potez Vlade Srbije, ali je napomenuo da ga nije dobio "izuzev opaske da se i ministar energetike Petar Škundrić greje na gas, pa ne zna kako će da ga plaća".

Istakavši da se sve to dešava u svetlu gasnog sporazuma sa Rusima "koji bi navodno trebalo da nam obezbedi stalno i jeftino snabdevanje", Čanak je dodao da, kad god se (u potezima i odlukama vlade) dođe do novca, "opet Vojvodina izvuče deblji kraj".

Lider LSV je poručio da će ta stranka tražiti načine kako da građani Vojvodine budu obeštećeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.