LSV: Autonomija kao - aprililili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2009, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Autonomija kao - aprililili

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je u centru Novog Sada organizovala podelu letaka na kojima piše "Vojvodini vraćena puna autonomija", a potom i "Aprililili!"

S jedne strane, na letku piše da će "Vojvođani moći da raspolažu onim što su zaradili", da je "Vojvodini vraćena imovina koja joj je oduzeta", da "Vojvodina ima izvorne prihode" i da "Vojvođanke i Vojvođani mogu da odlučuju o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojim životima".

Sve te rečenice precrtane su velikim slovima "Aprililili!"

S druge strane letka piše da Nacrtom zakona o utvrđivanju nadležnosti koji treba da usvojen u Skupštini Srbije, Vojvodini nije garantovana ni imovina, ni izvorni prihodi, ni izvorne nadležnosti.

"Dokle god strankama sa centralom u Beogradu budu važnije stranačka disciplina i centrala od interesa građanki i građana Vojvodine, puna autonomija Vojvodine će nam samo biti prvoaprilska šala", piše na letku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.