Izvor: Blic, 13.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupljena fabrička hala za 'ronhill' u Novom Sadu

Kupljena fabrička hala za 'ronhill' u Novom Sadu

NOVI SAD (Beta) - Tvornica duvana Rovinj kupila je, preko svoje jugoslovenske firme 'Rovita', industrijsku halu od fabrike mašinskih alata 'Petar Drapšin' u Novom Sadu, potvrdio je juče direktor 'Drapšina' Mićo Bogdanović. Bogdanović je precizirao da se ugovor odnosi na objekat od 3.600 kvadratnih metara u kojem je bio pogon za proizvodnju alata od tvrdih metala, kao i na 34.000 kvadratnih metara okolnog zemljišta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Tvornica duvana Rovinj je krajem maja potpisala protokol o saradnji sa Izvršnim odborom Skupštine Novog Sada, koji predviđa izgradnju fabrike cigareta u Novom Sadu.

Kako je nedavno izjavio predsednik novosadske vlade Branislav Pomoriški, Tvornica duvana Rovinj je spreman da u tu fabriku, u kojoj bi bilo otvoreno 200 novih radnih mesta i investira oko 70 miliona nemačkih maraka.

Tvornica duvana Rovinj takođe planira da u Vojvodini angažuje 1.200 kooperanta koji bi se bavili primarnom proizvodnjom duvana. NBJ povlači iz opticaja sve stare dinarske apoene

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.