Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Novog Sada: U derbijima slavili Jedinstvo i Titel

Utakmice drugog kola Kupa Novog Sada, koje su odigrane u sredu, nisu donela veća iznenađenja.

Ostalo je svega nekoliko dana do početka Novosadske i Gradske lige, a timovi su već spremni za start nove sezone. Poslednje provere i odmeravanja snage pred početak prvenstva timovi imaju u Kupu Novog Sada.

U grupi u kojoj su klubovi iz Novosadske lige odigrano je četiri meča, dok je Omladinac iz Stepanovićeva bio slobodan. TSK, koji je prošle sezone stigao do baraža >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za plasman u viši rang, u gostima je savladao novosadski Indeks sa 2:1.

Derbi je svakako bio okršaj između Jedinstva i Novog Sada. Jedinstvo je drugi deo prošle sezone odigralo besprekorno, dok je Novi Sad kontinuirano bio pri vrhu tabele. Povelo je Jedinstvo na svom terenu u Rumenki, ali su "Kanarinci" uspeli da izjednače i dobro postave igru. Ipak, u finišu meča Rumenčani su uspeli da slome otpor Novosađana i plasiraju se u narednu rundu Kupa.

Tesno je bilo u Petrovaradinu gde je istoimeni klub dočekao Bačku, u regularnom delu meča igralo se 2:2, pa su pobednika odlučili penali. Begečani su bili sigurniji u izvođenju jedanaesteraca, te je konačan rezultat postavljen na 11:10 u korist gostiju.

Udarci sa bele tačke bili su presudni i za utakmicu koja se igrala u Sirigu. Kako ni Sirig ni Fruškogorac nisu uspeli da postignu gol, izvodili su se penali. Ovog puta sigurniji je bio domaćin, koji je dobio penal seriju sa 10:9.

U grupi u kojoj se takmiče klubovi Gradske lige nije bilo toliko drame i napetosti. Susret dostojan derbija igrao se u Titelu, gde je klub iz ovog mesta dočekao komšijski Miletić iz Mošorina. Plavo-beli Titel bio je uspešniji od Mošorinaca, koje su savladali sa 2:1.

Gardinovački Hajduk bio je ubedljiv protiv Slanobarca, koji je pobedio 4:1, dok je Borac iz Rakovca savladao na gostovanju Čenej sa 3:0. Na svom terenu bio je siguran i Susek koji je pobedio novosadski Železničar sa 3:0.

Datum odigravanja i parovi trećeg kola Kupa grada biće objavljeni u petak, 23. avgusta.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.