Kuba ubedljiva u Novom Sadu

Izvor: B92, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba ubedljiva u Novom Sadu



Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Novom Sadu od selekcije Kube sa 0:3, po setovima 18:25, 16:25, 16:25, u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige. To je Srbiji bio četvrti poraz ove godine u Svetskoj ligi, u kojoj je ostvarila i četiri pobede. Sa druge strane, Kubi je ovo bila peta pobeda, pa je ostala na drugoj poziciji u Grupi C, iza selekcije Rusije, koja je vodeća sa sedam trijumfa.

Narednog vikenda Srbija će gostovati u Egiptu, a poslednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vikenda interkontinetalne runde Svetske lige dočekaće Rusiju.

Utakmica u Novom Sadu na početku je imala sličan tok kao i jučerašnja u Beogradu, gde je Srbije pobedila sa 3:2, nakon što je gubila sa 0:2. Razlika na startu bila je u tome što su obe ekipe solidno ušle u meč. Srbi su imali vodjstvo od 14:12, ali su posle

toga počeli više da greše, dok su Kubanci nastavili sa igrom gotovo bez greške.

Na kraju u tom setu, Kubanci su napravili jednu poen grsesku, a domaći tim čak 10. To je Kubancima i donelo razliku od 25:18 i vodjstvo od 1:0. U naredna dva seta, srpski tim je nastavio sa greškama, kako sa servisa tako i iz napada, dok su Kubanci zaigrali još bolje.

Drugi set završen je sa 25:16 za goste, a istim rezultatom okončan je i treći set, iako je Srbija igrala angažovanije i iako su vidjeni neki lepi, dugi poeni. Na žalost domaće publike, Kuba je i te akcije rešavala u svoju korist.

Selektor Srbije Igor Kolaković pokušavao je više puta tokom meča izmenama da nešto promeni. Svi igrači sa klupe ulazili su u igru, ali ni to nije pomoglo, jer novog preokreta nije bilo.

Posle utakmice na konferenciji za novinare kapiten Srbije Andrija Gerić ocenio je da su "plavi" odigrali isto kao i juče, samo što ovoga puta nisu uspeli da dobiju treći set i tako krenu u preokret.

"Previše smo grešli na servisu, u napadu. Čestitam Kubi na pobedi,

ali se nadam se da ćemo mnogo boljom igrom protiv Egipta i Rusije uspeti da se nadjemo na drugom mestu naše Grupe, što bi značilo da možemo da se nadamo pozivnici za finalni turnir
", kazao je Gerić.

Selektor Srbije Igor Kolaković čestitao je Kubi na pobedi.

"Ovo večeras je bila igra mačke i miša. Oni su konačno pokazali svoj potencijal i snagu, iako smo i mi imali neke šanse, posebno kod 14:12 u prvom setu i kod 6:7 u drugom. To smo prelako ispustili. Kuba je dominirala u svim setovima, igrala je sjajno na mreži, a napravila je i mali broj grešaka", kazao je Kolaković.

"Žao mi je što smo večeras razočarali, ali ovim momcima je i dalje potrebna podrška. Mi možemo biti zadovoljni jučerašnjim mečom", dodao je selektor Srbije.

On je izrazio nadu da će ekipa uspeti da se psihološki oporavi do narednog vikenda i da će igrati znatno bolje.

"O rezultatu ne bih previše da vodim računa, treba da gajimo igru i verujemo u ono što radimo", kazao je selektor Srbije.

Kolaković je dodao da će sledećeg vikenda u mečevima sa Egiptom u sastavu biti prvi korektor Ivan Miljković, ali je rekao da za sada nije izvesno koliko će igrati.

Selektor Kube Samjuel Blek istakao je da je njegova ekipa ostvarila cilj, a to je jedna pobeda u gostima Srbiji.

"Medjutim, sada kada uporedjujem igru i kvalitet mislim da smo mogli da pobedimo u obe utakmice. Problem je pre bio u psihološkim nego u tehničkim i fizičkim faktorima", ocenio je on.

Dvorana: Spens. Gledalaca: 5.550. Sudije: Tonegava (Japan), Kim (Koreja)

Srbija: Perić 2, Bojović 10, Janić 4, Kovačević 6, Stanković, Samardžić (libero), Petković, Dukić 1, Nikić 3, Gerić 8, Starović, Podraščanin 6.

Kuba: Aldazabal, Gutijeres, Pimijenta, Sančes 18, Hurkuin, Iznaga 9, Simon 8, Irezuelo, Kameho 11, Korales, Diminiko 4, Dijas 1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.