Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020, 09:04

"Krov nad glavom" traži oslobađanje Mirana Pogačara, jednog od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu

Član Združene akcije "Krov nad glavom" i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu, Miran Pogačar, sinoć je najverovatnije priveden u policiju.

Pogačar je bio jedna od osoba koja se nalazila na čelu kolone tokom jučerašnjeg protesta. On nije učestvovao u nemirima koji su potom izbili, a izjavio je da ne zna ko su mladići koji su kamenovali Gradsku kuću, dodajući da misli da ih je poslala Srpska napredna stranka.

Akcija "Za krov nad glavom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sinoć je saopštila da su dobili informacije kako je Pogačara presrela policija na ulazu u Ulicu Laze Telečkog, nakon čega je priveden.

"Zahtevamo da nam se naš drug Miran Pogačar što pre vrati! Netaknut! Svi koji su danas bili na protestu u Novom Sadu, kao i na protestima tokom 2017. znaju da ovaj čovek ne lomi, ne pali, ne kamenuje, ne šuta, ne tuče. Naš drug nije taj kojem bi se vandalizam mogao pripisati. Niti za to goniti. Ni krivično ni moralno", navode u Akciji.

Pogačar je bio jedan od vođa protesta protiv diktature 2017. godine, koji nisu bili nasilni.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Krov nad glavom" traži hitno oslobađanje Mirana Pogačara, jednog od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020

Član Združene akcije "Krov nad glavom" i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu, Miran Pogačar, sinoć je priveden u policiju i određeno mu je zadržavanje do 48 sati...Pogačar je bio jedna od osoba koja se nalazila na čelu kolone tokom jučerašnjeg protesta. On nije učestvovao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.