Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krntija, isključena iz saobraćaja u Nemačkoj, prošla tehnički u Srbiji pre mesec dana

Autobus iz Srbije koji je nemačka policija pre nekoliko dana isključila iz saobraćaja prošao je redovan šestomesečni pregled u Srbiji 28. decembra i dobio zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju.

To za "Novosti" tvrdi Predrag Lukić, direktor za saobraćaj "Laste".

Manje od mesec dana od provera u Beogradu, tom vozilu je u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila "tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, u stanju raspadanja - karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne. To su utvrdili golim okom, a tek sledi izveštaj sa tehničkog pregleda, koji će u narednom periodu dostaviti srpskom prevozniku.

Lukić objašnjava da je autobus otišao za Nemačku umesto drugog vozila koje saobraća na toj liniji, koje je zbog kvara ostalo u Beogradu.

"Da bi se što pre reagovalo i da bi putnici što manje čekali, poslat je autobus koji je mogao u najkraćem mogućem roku da stigne na polaznu stanicu. Autobus je star 11 godina, proizveden je i prvi put registrovan 2009. godine, a nije rađen nijedan remont karoserije. Sva vozila naše kompanije obavljaju redovne zakonom propisane tehničke preglede", navodi direktor za saobraćaj "Laste".

Diese Rostlaube mit 1,3 Mio km auf dem Tacho zog unser #Verkehrsdienst gestern in der Nähe des #ZOB aus dem Verkehr.

Warum?

mehrfach durchrosteter Rahmen & Karosserie

abgebrochener Stoßdämpfer

defekte Bremsen & Lenkung

einige Durchrostungen waren mit Bauschaum "geflickt"

^tsm pic.twitter.com/eIXMnfk8x4

— Polizei Berlin (@polizeiberlin) January 22, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.