Izvor: Radio 021, 28.Feb.2021, 19:51

Krkobabić ponovo o 150.000 praznih kuća na selima za mlade: Ponudićemo ih i lekarima, stomatolozima

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će Vladi Srbije predložiti program dodele praznih seoskih kuća mladim poljoprivrednicima.

On je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da se računa da je u Srbiji prazno 150.000 seoskih kuća.

"Pošto u Srbiji neretko i tri generacije žive pod istim krovom, taj program će biti namenjen mladima koji nameravaju da se osamostale, zasnuju porodicu i poljoprivredno gazdinstvo", rekao je Krkobabić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Ministar je kazao da je ideja da država mladima "ponudi domaćinstvo u blizini roditeljske kuće".

"Imaju pravo da se organizuju na svoj način, a onda će mehanizacijom koju imaju u roditeljskoj kući, zajedno da se pomognu i da rade. Takvom čoveku, takvom bračnom paru možemo da ustupimo i do 50 hektara državne zemlje. Onda je to korisno", kazao je Krkobabić.

Dodao da će Ministarstvo kuće ponuditi i mladim nezaposlenim agronomima, veterinarima, lekarima, stomatolozima.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.