Izvor: Radio 021, 03.Okt.2019, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: U naredne tri godine mere za preporod 100 sela u Srbiji

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić najavio je da će u naredne tri godine biti preduzete mere za preporod 100 sela u pet okruga na jugu Srbije kako bi se, ako ne potpuno zaustavio, onda usporio odlazak stanovništva iz tog dela zemlje.

Krkobabić je kazao da će preduzeti mere za preporod 100 sela u Pčinjskom Topličkom, Nišavskom, Jablaniškom i Pirotskom okrugu.

"Za ljude u tim selima je bitan multifunkcionalni dom kulture ili zadružni dom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji želimo da obnovimo, da tu imamo poštu, kafić, zdravstvenu zaštitu, malu salu za kulturna dešavanja", istakao je Krkobabić.

On je takođe kazao da će akcijom preporoda biti obuhvaćena sela koja su gravitacioni centri opštinama, a koja su to sela biće određeno na osnovu 44 kriterijuma Geografskog instituta u okviru Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.

"Meštani će reći šta ih muči, a naš zadatak je da to otklonimo. Republika će obezbediti sredstva za ulaganja u sela, lokalne samouprave su spremne da učestvuju u tome, a akademijski Odbor za selo će pružiti znanja. Ovo je zajednička borba za preporod sela Srbije", najavio je Krkobabić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.