Izvor: Radio 021, 21.Feb.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivokapić o VAR-u: Pitanje da li može da zaživi u Srbiji, jer bi onda sve bilo čisto

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u petak, 22. februara, ekipu Radničkog iz Niša u meču 22. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba Novosađana Radovan Krivokapić osvrnuo se i na aktuelnu priču o korišćenju VAR tehnologije u srpskom fudbalu.

Na teren "Karađorđa", koji je trenutno u veoma lošem stanju, kakvo ljubitelji "stare dame" ne pamte, dolazi jedno od najvećih iznenađenja ove sezone - Radnički iz Niša. Nišlije su trenutno drugoplasirani tim Superlige, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Novosađani imaju jednu od najlošijih sezona u proteklih deset godina, pa se trenutno nalaze na devetom mestu, u zoni plej-auta.

Upravo zbog velike bodovne razlike i stanja na tabeli, trener "crveno-belih" Radovan Krivokapić smatra da je na sutrašnjoj utakmici favorit Radnički.

"Radi se o kvalitetnoj ekipi, imaju dosta dobrih pojedinaca, iskusni su, za razliku od nas. Mi smo dosta mladi, ekipa u stvaranju, koja će vremenom pokazati koliko može. Ono što nas obavezuje u ovoj utakmici jeste da borbenost i disciplinu podignemo na mnogo viši nivo. Uslovi na 'Karađorđu' govore nam da samo uz fanatičnost i borbenost možemo doći do našeg cilja, odnosno do dobrog rezultat, a što da ne, i do pobede", poručuje Krivokapić dodajući da će utakmica protiv Nišlija biti teža od one protiv Crvene zvezde u prošlom kolu.

Sastav tima za Radnički će biti nešto drugačiji od onog koji je istrčao na teren protiv Crvene zvezde, najavljuje šef Novosađana, jer je teren na stadionu "Rajko Mitić" mnogo bolji od onog na "Karađorđu", zbog čega je potreban i drugačiji pristup igri.

Voša je poslednju pobedu u Superligi upisala 1. decembra prošle godine, a od tada je u četiri susreta ostvarila tri remija i jedan pozar. Između ostalog, poslednju pobedu protiv Nišlija slavili su u aprilu 2016. Nakon toga su imali sedam duela, iz kojih je Radnički tri puta odnosio sva tri boda, a četiri meča završavala su se bez pobednika. Upravo ovaj negativan niz bi trebalo da posluži igračima Voše kao jedan od glavnih motiva da pobede Nišlije, poručuju u "staroj dami".

Krivokapić je govorio i o suđenju, navodeći da bi voleo da utakmicu između Vojvodine i Radničkog sudi jedan od najboljih svetskih arbitara Milorad Mažić. On se osvrnuo i na VAR tehnologiju, s obzirom na to da je aktuelna priča o uvođenju ove novine u srpski fudbal.

"Mislim da to nije loše, samo je pitanje imamo li uslove za takvo nešto. Imali smo priliku da gledamo utakmice Lige šampiona u kojoj je bilo dosta odluka koje su promenjene VAR tehnologijom. Samo je pitanje koliko to može da zaživi na ovim našim prostorima, jer onda ne bi bilo mesta raznim pričama, kalkulacijama, sve bi bilo jasno i čisto", dodaje Krivokapić.

Utakmica između Vojvodine i Radničkog igra se sutra, sa početkom u 18 časova. Ulaznice se naplaćuju po ceni od 300 dinara za zapadnu tribinu, 200 za istočnu i 100 dinara za sever.

U ostalim utakmicama kola sastaju se: Zemun - Mačva, Mladost - Bačka, Napredak - Spartak, Radnik - Crvena Zvezda, Partizan - Proleter, Čukarički - Voždovac, Rad - Dinamo.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Lalatović: Za nas je Radnički kao Mančester

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2019

Gostovanjem Vojvodini u Novom Sadu u 23. kolu Superlige fudbaleri niškog Radničkog pokušaće u petak, 22. februara da nastave niz od 20 mečeva bez poraza u elitnom rangu. Trener niškog tima Nenad Lalatović pohvalio je svoje igrače na požrtvovanju i istakao da, i pored nedovoljno dobrih uslova...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.