Izvor: Radio 021, 04.Dec.2020, 18:20

Krivokapić izabran za premijera Crne Gore, izglasana nova Vlada

U Skupštini Crne Gore izglasana je 42. Vlada Crne Gore.

Glasalo je 70 poslanika - 41 poslanik je bio za, 28 je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan, prenose Vijesti.

Zdravko Krivokapić novi je premijer Crne Gore. On je u Skupštini Crne Gore položio zakletvu.

"Zaklinjem se da ću dužnost vrštiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno. Tako mi Bog pomogao", rekao je Krivokapić polažući zakletvu.

On se zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poslanicima na podršci i rekao da se nada da će njihov zajednički rad biti u korist Crne Gore.

"Rad, red i odgovornost neka bude mjera ove vlade", poručio je premijer.

Vlada ima jednog potpredsednika - Dritana Abazovića. Za ministra odbrane izabrana je Olivera Injac, ministra unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, šefa diplomatije Đorđe Radulović, ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Na čelu zdravstva je Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja je Jakov Milatović, a kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Za javnu upravu, digitalno društvo i medije zadužena je Tamara Srzentić, za ekologiju, urbanizam i prostorno planiranje Ratko Mitrović.

Ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede je Aleksandar Stijović, a za ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Krivokapić je u sredu obrazložio program i sastav nove vlade.

Autor: Vijesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora dobila novu Vladu

Izvor: SandzakPress.net, 04.Dec.2020

Skupština Crne Gore izglasala je u petak većinom glasova 42. Vladu Crne Gore, na čelu s premijerom Zdravkom Krivokapićem. Dodaje se kako je Vlada izglasana sa 41 glasom zastupnika skupštinske većine, prenosi Tanjug. Protiv je bilo 28 zastupnika, dok je jedan bio suzdržan. „Zaklinjem se da...

Nastavak na SandzakPress.net...

KRIVOKAPIĆ O PRVOM ZADATKU NOVE VLADE CRNE GORE: Izmenićemo Zakon o slobodi veroispovesti

Izvor: Kurir, 04.Dec.2020

Novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, nakon završetka sednice Skupštine, zahvalio je na, kako je naveo, permanentnoj podršci.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.