Krivična prijava protiv vaspitača zbog prebijanja štićenika u Veterniku

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv vaspitača zbog prebijanja štićenika u Veterniku

Protiv vaspitača Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku podneta je krivična prijava zbog sumnje da je pretukao štićenika.

Kod dvadesetdvogodišnjeg štićenika Doma u Veterniku početkom meseca, lekarskom kontrolom, uočene su modrice po celom telu. Kasnijim ispitivanjem mladića, ustanovljeno je da ga je pretukao jedan od vaspitača i to metalnom šipkom.

Kod vaspitača u kancelariji, prema nezvaničnim informacijama, pronađena je šipka za vežbanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a dvojica štićenika su čak potvrdila i da su videli kako vaspitač tuče njihovog drugara.

Direktor Doma Zoran Arbutina kaže da je vaspitač odmah suspendovan na tri meseca. Psiholozi upozoravaju da nije dovoljno samo kazniti vaspitača, već konstinuirano pratiti rad celokupnog osoblja u ovakvim ustanovama.

Osumnjičeni vaspitač u Domu u Veterniku radi više od pet godina. Zbog postupka koji je u toku, direktor Arbutina nije moga da da precizan odgovor na pitanje da li je ranije bilo primedbi na nasilničko ponašanje vaspitača. Nezvanično, spomenuti vaspitač ranije je izbačen iz Sindikata socijalne zaštite zbog problema sa alkoholom.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.