Krive lekare za smrt deteta

Izvor: Glas javnosti, 23.Jun.2009, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krive lekare za smrt deteta

BAČKA TOPOLA - Miloš Vladisavljev, iz sela Despotovo, star sedam nedelja, umro je pre tri dana u vrbaskoj bolnici jer mu se stanje naglo pogoršalo pošto su lekari novosadske Dečje bolnice, kako roditelji tvrde, čak pet puta odbili da prime bebu jer nisu imali zakazani termin. Ivica Vladisavljev, otac bebe tvrdi da je njegov sin mogao preživeti da su ga lekari odmah primili, jer je sa sobom nosio dva hitna uputa lekara opšte prakse. Ivanov brat Stojan optužuje novosadske lekare da su oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << glavni krivci za Miloševu smrt, a najavljuje i podizanje krivične prijave protiv lekara kao i osporavanje obdukcionog nalaza da je glavni krivac za smrt deteta neispravno majčino mleko.

Podnose prijave

Stojan Vladisavljev kaže da je zatražio odmah i obdukciju deteta, zbog čega je mali Miloš poslat u Novi Sad, da bi im lekari juče ujutru kad su preuzimali njegovo telo, rekli da je glavni krivac za smrt deteta majčino mleko. Stojan kaže da ne veruje u obdukcioni nalaz novosadskih lekara i da će na sve načine osporiti nalaz. On najavljuje da će čak podneti i krivičnu prijavu protiv nesavesnih lekara i dokazati da su oni glavni krivci za smrt malog Miloša pošto je, kako on kaže, da su ga primili još u subotu, možda bi bio i spasen.

Mali Miloš sahranjen je juče popodne na seoskom groblju u Despotovu.

etika i medicina vise ne idu zajedno dok nas vodi ovakva *vlast* i njihovi nadobudni *strucnjaci.

SRAMOTNO ZA JEDNU DRZAVU DA BILO KOME TOLERISE OVAKVO PONASENJE, A POSEBNO U ZDRAVSTVU>

ovo je uobičajena procedura u svim institucijama zdravstvene zaštite u Srbiji. Kad nemaš nikakvu vezu, ovako prođeš. Naravno možeš i da platiš. Saučešće roditeljima, upozorenje za ostale, plaćajte mito!

Jos jedan mali zivot je izgubljen zbog javasluka lekara. Ja sam potpuno izgubila nadu da ce se bilo sta promeniti jer i za dosadasnje smrti malih andjela niko nije odgovarao.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.