Kritičnom masom u petak protiv bahatog parkiranja

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritičnom masom u petak protiv bahatog parkiranja

Prolećna Kritična masa masa, 36. po redu održaće se ovog petka, uz tradicionalno okupljanje u Limanskom parku.

Kako za 021.rs objašnjava Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative, ovomesečno okupljanje biće posvećeno bahatom parkiranju automobila na biciklističkim stazama.

"Tema je problem parkiranja na biciklističkim stazama. Svako će imati priliku da ubeleži u svoj mobilni telefon broj Parking servisa i podsticaće se malo više reagovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na parkiranje koje ometa bicikliste u bezbednom korišćenju biciklističkih staza", navodi Trifković. Kako dodaje, pored ukazivanja na ovaj problem, posetioce očekuje druženje i prolećna atmosfera.

Kritična masa je mesečni događaj kojim se promoviše vožnja biciklom kao zabavan i zdrav način prevoza. Održava se u preko 300 gradova širom sveta, već 20 godina, a potiče iz San Franciska. U Novom Sadu je prvi put održana u aprilu 2012, poslednjeg petka u pet u Limanskom parku, nakon čega je termin okupljanja postao mesečna tradicija. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.