Krediti za vinograde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krediti za vinograde

NOVI SAD - Vojvođanski fond za razvoj poljoprivrede potpisao je danas ugovore sa osam korisnika kredita za zasade vinograda sa autohtonih sortama vinove loze.

Kako je saopšteno prilikom potpisivanja ugovora, u 2008. godini za sve namene Fond je imao ukupno pet kreditnih linija, a dodeljeno je 264 kredita registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u iznosu oko 130 miliona dinara.

Svi ugovori odobreni su sa kamatnom stopom od dva odsto na godišnjem nivou. Grejs period >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 36 meseci, a rok otplate 24 meseca u šestomesečnim anuitetima.

Prema uslovima konkursa, Fond ne kreditira manju površinu za podizanje vinograda od 0,57 hektara, niti veću od jednog hektara.

"Za samo godinu dana, Fond je obezbedio sredstva za kreditiranje više od 50.000 kalemova. U prvom ciklusu 28.000 kalemova autohtonih sorti, a u drugom i za komercijalne sorte vinove loze", rekao je direktor Fonda Jožef Sabo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.