Izvor: Radio 021, 04.Jun.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajem nedelje velika akcija prskanja protiv komaraca u Novom Sadu

Novosadska "Ciklonizacija" za kraj ove nedelje najavljuje sveobuhvatnu akciju suzbijanja komaraca na teritoriji Novog Sada.

Tretmani protiv odraslih komaraca biće izvedeni kombinovano iz vazduha avionima i helikopterima, sa vode čamcima i sa zemlje ULV generatorima na automobilima i amfibijskim vozilima.

Kako objašnjava menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije" Dario Aćimović, velike i konstantne padavine u kombinaciji sa značajnim povećanjem vodostaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << reka i visokim temperaturama dovele su do povećanja brojnosti komaraca u celom regionu.

"Sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca u Novom Sadu se sprovodi u kontinuitetu već više od dva meseca, a kako bi stanje u Novom Sadu i svim prigradskim naseljima bilo pod kontrolom prethodnih dana korišćen je svaki momentat lepog vremena za izvođenje larvicidnih i tretmana protiv odraslih komaraca", navodi Aćimović.

Kako dalje ističe, u celom regionu je stanje sa komarcima izuzetno komplikovano.

"Povećanje vodostaja Dunava, Tise, Tamiša i drugih reka uslovilo je pojavu izliva koji su idealno mesto za razmnožavanje komaraca, a vremenskih uslova pogodnih za tretmane je izuzetno malo. Ista stvar je i sa kanalskom mrežom. Zato su naše ekipe u stalnoj pripravnosti, a stanje na terenu se prati svakodnevno", objašnjava Aćimović.

"Ciklonizacija" je od početka ovogodišnje sistematske akcije koristila sve ljudske resurse i kompletnu mehanizaciju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajem nedelje sistemsko prskanje komaraca u Novom Sadu

Izvor: NoviSad.com, 04.Jun.2019

Sveobuhvatna akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Novog Sada planirana je za kraj sedmice, poručuju iz "Ciklonizacije". Tretmani protiv..

Nastavak na NoviSad.com...

Novi Sad pod opsadom komaraca – sledi rat iz aviona, helikoptera, čamaca

Izvor: Luftika.rs, 04.Jun.2019

Novosadska „Ciklonizacija“ za kraj ove nedelje najavljuje veliku i sveobuhvatnu akciju suzbijanja komaraca na teritoriji Novog Sada. Tretmani protiv odraslih komaraca biće izvedeni kombinovano iz vazduha avionima i helikopterima, sa vode čamcima i sa zemlje ULV generatorima na automobilima i amfibijskim...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.