Kraj epidemije ebole u Gvineji

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj epidemije ebole u Gvineji

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je završena epidemija virusa ebole u Gvineji i da sada sledi nadzorni period od 90 dana.

"U Gvineji već 42 dana nije registrovan nijedan novi slučaj zaraze", navela je SZO i dodala da je nadzorni period neophodan jer i dalje postoji rizik od novih inefkcija.

Prema propisima te organizacije, da bi bio proglašen kraj epidemije mora da prođe 42 dana, odnosno dva perioda inkubacije virusa od po 21 dan, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novih slučajeva zaraze. Posle toga se uvodi "produženi nadzor" od 90 dana.

U epidemiji ebole u zapadnoj Africi umrlo je od 2013. godine više od 11.300 ljudi, najviše u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.Ebola ili hemoragična groznica je veoma zarazno virusno oboljenje. Oboleli dobijaju groznicu, praćenu bolovima u mišičima, naglim rastom temperature, glavoboljom i slabošću organizma, a ponekad i krvarenjem.

Autor: Agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.