Izvor: Luftika.rs, 22.Okt.2020, 12:48

Koronavirus: Povećan broj obolelih u Novom Sadu, epidemiolozi očekuju pogoršanje situacije

U Novom Sadu trenutno je registrovano 114 osoba zaraženih koronavirusom. U odnosu na prošli četvrtak, to je 42 kovid pozitivne osobe više, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
U Vojvodini je ukupno 265 aktivnih slučajeva, a najčešće oboleva radno aktivno stanovništvo.
“U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao u rasponu od 13 do 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Međutim, u toku prethodnog dana registrovan je 41 novi slučaj među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom”, navode u Institutu uz ocenu da je epidemiološka situacija nesigurna.
Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.
Dodaju da nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima, piše 021.
“Od ove nedelje očekujemo trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu”, kažu u Institutu.
U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 21 osoba obolela od korone, dok je troje njih u teškom stanju zbog čega su stavljeni na respiratore.
Stroga kontrola sprovođenja epidemioloških mera, nove još na čekanju

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

U Novom Sadu 114 osoba pozitivno na Kovid-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u našoj pokrajini je trenutno 265 aktivnih slučajeva koronavirusa. Kovid-19 prisutan je u 32, od 45 opština, a među obolelima je uglavnom radno aktivno stanovništvo. U Novom Sadu trenutno je 114 osoba pozitivno na Kovid-19, što je za 42 pacijenata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.