Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020, 17:08

Korona u komšiluku: U Hrvatskoj nove mere, u RS zabranjena javlja okupljanja

U Hrvatskoj će od ponedeljka zbog porasta broja zaraženih virusom korona biti zabranjeno okupljanje više od 50 ljudi, kao i prodaja alkohola od ponoći do 6 sati ujutru, a maske će biti obavezne i na otvorenom prostoru, tamo gde nije moguće obezbediti propisani razmak, sapšteno je danas.

Novom uredbom propisana je stroga mera fizičkog distanciranja, dva metra u zatvorenom i 1,5 metar na otvorenom prostoru.

Zabranjena su okupljanja više od 50 ljudi, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na svadbama ne sme biti više od 30 gostiju, kao i na sahranama. Na ostalim privatnim svečanostima ne sme biti više od 15 osoba.

Sportska takmičenja u Hrvatskoj mogu da se održavaju bez publike, dok sva javna okupljanja mogu trajati do 22 sata, osim u ugostiteljskim objektima gde mogu trajati do ponoći.

Poslodavcima u Hrvatskoj je naređeno da zabrane dolazak na posao ljudima koji imaju temperaturu, suvi kašalj i kratak dah, a mora se smanjiti i fizički kontakt između zaposlenih. Rad od kuće dužni su da uvedu svi poslodavci koji za to imaju uslove.

Republika Srpska i BiH

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da ova stranka želi da pokaže da ozbiljno shvata epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i od ponedeljka obustavlja sva javna okupljanja i prelazi na individualnu kampanju.

"Republički štab za vanredne situacije večeras će doneti određene mere, a SNSD želi da pokaže da uvažavamo situaciju i apelujemo da ljudi izbegavaju bilo kakva okupljanja jer su se ona, u suštini, pokazala kao najveći razlog širenja zaraze", rekao je Dodik.

U pоslеdnjа 24 sata u Bosni i Hercegovini potvrđena su 1.132 nova slučaja zaraze virusom korona, a preminulo je deset osoba, sedam u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.