Izvor: Radio 021, 15.Apr.2021, 11:53

Kontroverzni vojvođanski biznismen i zaštićeni svedok Mile Jerković preminuo u SAD

Zaštićeni svedok u sudskom procesu protiv grupe Darka Šarića za pranje para, kontroverzni biznismen Mile Jerković iz Karađorđeva kod Bačke Topole, preminuo je u SAD, gde se nalazio na lečenju, saznaje "Dnevnik" iz pouzdanih izvora.

Kako navodi Dnevnik, Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje, a u Srbiju nije mogao da dođe jer zbog zdravstvenih problema, kako je ranije objašnjavano, nije mogao da leti avionom.

Osim u slučaju Šarić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mile Jerković je bio i ključni svedok tužilaštva u procesu nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.

Mile Jerković je važio za kontroverznog vojvođanskog biznismena. Zvali su ga "kralj drumova i oranica". U drugoj polovini devedesetih uhvaćen je u švercu cigareta na graničnom prelazu Batrovci. Prvostepenom presudom bio je osuđen na sedam godina zatvora. Ipak, u julu 2009. pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Novcem koji je ostvario švercom cigareta kupovao je niz preduzeća po Vojvodini. Kada su te firme zapale u finansijske probleme, prodao ih je Šarićevim saradnicima.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Umro Mile Jerković, kontroverzni biznismen i zaštićeni svedok u slučaju protiv Darka Šarića

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

Zaštićeni svedok u sudskom procesu protiv grupa Darka Šarića za pranje para, kontroverzni biznismen Mile Jerković iz Karađorđeva kod Bačke Topole preminuo je u Americi, gde se nalazio na lečenju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.