Konkurs za učešće u radionicama Cirkus gradi poverenje

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za učešće u radionicama "Cirkus gradi poverenje"

Udruženje Cinema city raspisalo je konkurs za učešće u besplatnim radionicama umetničkog projekta "Cirkus gradi poverenje" koji se bavi borbom protiv predrasuda i stereotipa o različitosti u našem društvu.

Konkurs je namenjen mladim Novosađanima koji imaju između 15 i 20 godina i otvoren je do ponedeljka, 22. januara, do ponoći.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka za radionice savremenog cirkusa, osnove grafičkog dizajna, fotografije i upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << događajima, a krajnji rezultat timskog rada biće organizovanje, promovisanje i izvedba predstave savremenog cirkusa.

Organizatori navode da savremeni cirkus, kao vrsta izvođačke umetnosti, još uvek nije dovoljno zastupljen u Srbiji, ali je snažno sredstvo koje podstiče razmišljanje o važnim društvenim pitanjima, kao i učešće u kreativnom rešavanju problema. Vođeni od strane iskusnih profesionalaca kao mentora, mladi ljudi koji budu učestvovali u projektu radiće na realizaciji i promociji savremenog cirkusa, istovremeno razmišljajući i diskutujući o ključnim principima interkulturalizma, raznolikosti i geneze ekstremizma, koji će biti glavna tema performansa.

Dok će jedna grupa raditi na samom performansu, drugi učesnici će imati priliku da pohađaju radionice grafičkog dizajna, fotografije ili upravljanja događajima i da uz pomoć mentora organizuju promociju i izvođenje predstave. Premijera cirkuske predstave održaće se krajem marta, a učenici četiri novosadske srednje škole će imati priliku da vide rezultat timskog rada svojih vršnjaka.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.